top of page

Sperziebonen ovenschotel

Foto van schrijver: de culinaire traiteurde culinaire traiteur

Makkelijke ovenschotel met sperzieboontjes en gehakt, onder een laagje gegratineerde aardappeltjes.



ovenschotel


Bereidingstijd 25 min + 30 min oventijd

ingrediëntenlijst voor 4 personen

  • 600 gr gehakt

  • 800 gr sperziebonen

  • Snuf Italiaanse kruiden

  • 2 blikje tomatenpuree

  • 2 uien

  • 2 teentjes knoflook

  • 900 gr aardappelschijfjes (voor gekookt)

  • 100 gr geraspte kaas

  • 2 eetlepel olie


Benodigheden

Ovenschaal


Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en de knoflook. Kook de sperziebonen 10 minuten voor in een pan met water, giet daarna af en spoel ze af met koud water.


  2. Fruit de ui en knoflook aan in een pan met een beetje olie. Voeg het gehakt toe en rul dit bruin. Breng op smaak met een snuf Italiaanse kruiden, peper en zout. Roer de tomatenpuree er door met een klein beetje water. Laat het mengsel een paar minuten pruttelen.


  3. Schep de boontjes door het gehaktmengsel. Doe het vervolgens in een ingevette ovenschaal. Verdeel de aardappelschijfjes er over. Bestrooi met kaas en zet ca. 30 minuten in de oven.



Comments


bottom of page