Makkelijke ovenschotel met sperzieboontjes en gehakt, onder een laagje gegratineerde aardappeltjes.

Bereidingstijd 25 min + 30 min oventijd
ingrediëntenlijst voor 4 personen
600 gr gehakt
800 gr sperziebonen
Snuf Italiaanse kruiden
2 blikje tomatenpuree
2 uien
2 teentjes knoflook
900 gr aardappelschijfjes (voor gekookt)
100 gr geraspte kaas
2 eetlepel olie
Benodigheden
Ovenschaal
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en de knoflook. Kook de sperziebonen 10 minuten voor in een pan met water, giet daarna af en spoel ze af met koud water.
Fruit de ui en knoflook aan in een pan met een beetje olie. Voeg het gehakt toe en rul dit bruin. Breng op smaak met een snuf Italiaanse kruiden, peper en zout. Roer de tomatenpuree er door met een klein beetje water. Laat het mengsel een paar minuten pruttelen.
Schep de boontjes door het gehaktmengsel. Doe het vervolgens in een ingevette ovenschaal. Verdeel de aardappelschijfjes er over. Bestrooi met kaas en zet ca. 30 minuten in de oven.
Comments